Maandag uitsluitsel over ernst blessure Vincent Kompany

© Belga Image

Het is nog niet duidelijk hoe lang Rode Duivel Vincent Kompany ditmaal in de lappenmand ligt, zegt Manchester City-coach Manuel Pellegrini. De Chileen wist niet of Kompany fit raakt voor het EK.

De kapitein van City en de Rode Duivels liep in de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League van woensdag tegen Real Madrid een liesblessure op en moest al snel vervangen worden.

‘We hebben nog geen medisch uitsluitsel over Vincent, hij is bij de dokter. Maandag weten we meer,’ zei Pellegrini op een persconferentie.

Toekomst

Voor Kompany was het al de vijfde keer dit seizoen dat hij geblesseerd uitviel. Hij was nog maar terug blessurevrij sinds 19 april, toen hij tegen Newcastle zijn rentree vierde nadat een kuitblessure hem een maand aan de kant had gehouden. Dat was de veertiende kuitblessure sinds zijn komst naar Engeland in 2008.

Hij liep die blessure medio maart op in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Dinamo Kiev. Kompany was toen nog maar een maand weer aan het spelen nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant had gehouden.

‘Voor Vincent is het een probleem voor de toekomst,’ aldus nog Pellegrini. ‘We moeten met de dokter praten, met de speler en met de mensen die volgend seizoen aan het roer staan bij City. Het is een medisch probleem. Elke keer hij in de basis stond, was hij 100 procent fit, daar kan je zeker van zijn’.

Rode Duivels

Donderdag 12 mei maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie voor het EK bekend, verwacht wordt dat er alles aan gedaan wordt om de blessuregevoelige Kompany mee naar Frankrijk te nemen.

De Duivels spelen hun openingswedstrijd op Euro 2016 op 13 juni tegen Italië. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content