Man City verslaat Barcelona: 3-1

© REUTERS

In de vierde wedstrijd van de kwalificatieronde in de Champions League heeft Manchester City revanche genomen voor de recente afstraffing in Barcelona. Het werd 3-1. Onder meer Kevin De Bruyne scoorde. Elders scoorde Thomas Meunier een wereldgoal.

Kevin De Bruyne scoorde niet alleen, hij was ook een van de spilfiguren van een mooi spelend City en kreeg in de slotseconden een applausvervanging.

Manchester-coach Pep Guardiola had meteen zijn revanche binnen voor de 4-0 pandoering van speeldag drie tegen zijn ex-team.

Manchester City begon enthousiast aan de thuispartij, maar bij de eerste tegenprik van Barcelona was het raak. Neymar bediende Lionel Messi (21.) die City-doelman Willy Caballero het nakijken gaf. Barça was gelanceerd, en De Bruyne en co kropen meermaals door het oog van de naald. Maar even voor rust hing Ilkay Gündogan (39.), na nonchalant uitverdedigen van de Spanjaarden, de bordjes op gelijke hoogte.

Winnende goal

Vlak na de pauze ontbond De Bruyne zijn duivels. Onze landgenoot trapte een vrije trap knap voorbij Marc-André ter Stegen en zette City op voorsprong. De thuisploeg ging op zoek naar de derde treffer, maar bijna zorgde André Gomes, met een pegel tegen de lat, op de tegenaanval voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was de match gespeeld. Jesus Navas bereikte, na een listige doorsteekpas van De Bruyne, met wat geluk Gündogan (74.) die zijn Duitse landgenoot Ter Stegen voor de tweede maal te grazen nam. Kevin De Bruyne kreeg een minuut voor tijd een applauswissel. Vincent Kompany bleef de hele match op de bank.

Borussia Mönchengladbach kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Celtic. Thorgan Hazard maakte bij de Duitsers zijn comeback na een maand blessureleed aan de knie, en was onmiddellijk belangrijk. Op aangeven van Hazard zette Stindl (32.) Borussia op voorsprong. Een kwartier voor tijd gaf Mönchengladbach de zege toch nog uit handen. Dembele (76.) scoorde op penalty de gelijkmaker.

In de stand blijft Barça ondanks de nederlaag eerste met negen punten, voor Man City (7 punten), Borussia Mönchengladbach (4) en Celtic (2). Op speeldag vijf trekt Manchester City naar Mönchengladbach, Celtic maakt zich op voor de komst van Barcelona.

Wereldgoal

Bij Paris Saint-Germain, dat tegen Bazel uitkwam, was Rode Duivel Thomas Meunier de held met een schitterende winning goal in de slotminuut.

PSG kwam net voor rust op voorsprong, toen Matuidi (43.) na een afgeslagen hoekschop een schot van Meunier in doel devieerde. Bazel knokte zich terug in de partij, en Zuffi (76.) tekende voor de gelijkmaker.

Maar in de laatste minuut, toen Bazel met tien stond naar het tweede geel van Die, schonk Meunier met een beauty PSG de volle buit. De verdediger nam een voorzet in één tijd op de slof en pegelde de bal voorbij thuiskeeper Vaclik in de kruising.

Arsenal was op bezoek bij Ludogorets snel op achtervolgen aangewezen na doelpunten van Cafu (12.) en Keseru (15.). Maar de Engelsen hingen, via Xhaka (20.) en Giroud (41.), de bordjes nog voor de rust weer gelijk. In het slot zorgde Özil (87.) alsnog voor het winnende doelpunt voor Arsenal.

In de stand staan Arsenal en PSG met tien punten gedeeld eerste. Beide teams zijn al zeker van kwalificatie voor de volgende Champions League-ronde. Bazel en Ludogorets (beiden 1 punt) strijden voor de derde plaats. Op speeldag vijf staat de topper tussen Arsenal en PSG op het programma. Bazel trekt naar Ludogorets.

Pas van Carrasco

Atletico Madrid versloeg in extremis Rostov met 2-1. De Madrilenen zijn dankzij de zege al zeker van de kwalificatie voor de achtste finales.

Atletico had het niet onder de markt met de taaie Russen, die in de voorronde Anderlecht uitschakelden. Toch kwamen de Madrilenen op voorsprong. Een voorzet van Rode Duivel Yannick Carrasco bereikte via een Rostov-verdediger Griezmann (28.), die de bal acrobatisch in doel duwde. Nauwelijks was er opnieuw afgetrapt of Azmoun (29.) tekende voor de gelijkmaker. Na de pauze leek Atletico geen gaatje te vinden in de Russische afweer, tot Griezmann (90.+3) in de toegevoegde tijd toch de beslissing forceerde. Carrasco was toen al twintig minuten naar de kant gehaald.

PSV gaf tegen Bayern München een voorsprong uit handen. Arias (14.) had de Nederlanders op voorsprong gezet, maar de onvermijdbare Lewandowski (34., op penalty, en 73.) schonk Bayern de zege (1-2). In de stand blijft Atletico (12 punten) met een foutloos parkoers eerste. Bayern (9 punten) is net als de Madrilenen al zeker van de volgende ronde. PSV en Rostov (beiden 1 punt) strijden alleen nog om een plaats in de zestiende finales van de Europa League. Atletico ontvangt op speeldag vijf PSV, terwijl Bayern de verplaatsing naar Rostov maakt.