Manchester City blikt Tottenham in (video, doelpunten in 3D)

© AFP

Manchester City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, heeft de topper van de twaalfde speeldag in de Premier League tegen Tottenham Hotspur gewonnen met 6-0.

Manchester City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, heeft zondag de topper van de twaalfde speeldag in de Premier League tegen Tottenham Hotspur gewonnen. In het Etihad Stadium waren ze met 6-0 een klasse te sterk voor de Spurs, waarbij Jan Vertonghen op de linksback speelde en Moussa Dembélé op het uur mocht invallen.
De Londense verdedigers stonden in de beginfase nog te slapen en daar profiteerde Jesus Navas meteen van om de 1-0 voorbij doelman Hugo Lloris te trappen. Een halfuur later stond het 2-0, na een owngoal van Sandro. Nog voor de rust was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Navas rolde nog maar eens de bezoekende verdediging op, sterspeler Sergio Agüero maakte het knap af: 3-0. Vlak na de pauze dikte Kun Agüero met zijn tweede van de namiddag verder aan tot 4-0. Vijf minuten later stonden de forfaitcijfers op het bord na een prachtig schot van aanvaller Alvaro Negredo. In de toegevoegde tijd bekroonde Navas zijn wedstrijd door na een foutje van Jan Vertonghen de 6-0 tegen de netten te trappen.

In de Premier League klimmen de Citizens met 22 punten naar de vierde plaats. Tottenham zit in een mindere periode en zakt met twintig punten naar de negende plaats. (Belga/INM)