Marc Wilmots beloont Bjorn Engels met eerste selectie

© Belga Image

Bondscoach Marc Wilmots heeft 23 spelers, waaronder Bjorn Engels, geselecteerd voor de eerste oefenpot van de Rode Duivels.

Bondscoach Marc Wilmots heeft Club Brugge-verdediger Bjorn Engels opgeroepen voor de oefeninterland van de Rode Duivels van dinsdag 29 maart in het Koning Boudewijnstadion tegen Portugal. De bondscoach selecteerde 23 spelers voor de eerste oefenpot van de Belgen in hun aanloop naar het EK van komende zomer in Frankrijk.

Met de afwezigheden van vaste waarden als Kevin De Bruyne (knie), Jan Vertonghen (knie), Vincent Kompany (kuit) en Eden Hazard (lies) was het uitkijken naar mogelijk nieuwe namen in de selectie. De meest geciteerde speler was Charly Musonda Junior. De 19-jarige creatieve middenvelder wordt sinds januari door Chelsea aan Betis Sevilla uitgeleend, werd daar meteen basisspeler en doet het uitstekend in de Primera Division. Musonda moet echter nog even wachten op zijn debuut bij de Rode Duivels. Hij werd wel opgeroepen voor de Belgische beloften van Enzo Scifo. Ook Steven Defour en Thomas Meunier zijn er niet bij tegen Portugal.

Uitverkocht Koning Boudewijnstadion

Bjorn Engels is er voor de eerste keer bij, de centrale verdediger ziet zo zijn sterke prestaties van begin dit jaar bij Club Brugge beloond worden. Thorgan Hazard en Guillaume Gillet zijn er na afwezigheid opnieuw bij. Voor het overige zitten er geen verrassende namen in de selectie van Wilmots.

De Belgen starten dinsdag met hun voorbereiding op de confrontatie met Portugal met een namiddagtraining in het Koning Boudewijnstadion. De interland zelf wordt in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion gespeeld.

Stages

De oefeninterland tegen Portugal is voor de Rode Duivels de eerste in de aanloop naar het EK in Frankrijk. De laatste onderlinge confrontaties met de nummer zeven op de FIFA-ranking dateren van 2007, toen de Belgen in de EK-kwalificaties tweemaal de duimen moesten leggen voor ‘A Seleçao’ (4-0 in Lissabon en 1-2 in Brussel). Cristiano Ronaldo en co spelen op EURO 2016 in groep F tegen Oostenrijk, Hongarije en IJsland en zijn een mogelijke opponent van de Belgen in de tweede ronde (als de Portugezen hun groep winnen en België tweede wordt in zijn poule).

De laatste rechte lijn naar het EK start voor de Belgen met een korte stage in Heist (19/05-21/05). Daarna volgt een stage in Zwitserland (22-28/05) en een in Genk (29/05-06/06). Op zaterdag 28 mei spart de selectie van bondscoach Marc Wilmots in Genève tegen Zwitserland, op woensdag 1 juni ontvangen de nummers één op de FIFA-ranking in Brussel Finland en op zondag 5 juni komt Noorwegen naar het Koning Boudewijnstadion. De Belgen starten hun EK met de clash tegen Italië op 13 juni in Lyon, daarna volgen groepswedstrijden tegen Ierland (18/06 in Bordeaux) en Zweden (22/06 in Nice). (Belga)

De Belgische selectie voor de oefeninterlands van dinsdag 29 maart (20u45) tegen Portugal:


Doelmannen
: Thibaut Courtois (Chelsea/Eng), Simon Mignolet (Liverpool/Eng), Jean-François Gillet (KV Mechelen)


Verdedigers:
Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur/Eng), Jason Denayer (Galatasaray/Tur), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg/Rus), Jordan Lukaku (KV Oostende), Thomas Vermaelen (FC Barcelona/Spa), Bjorn Engels (Club Brugge), Dedryck Boyata (Celtic/Sch), Guillaume Gillet (Nantes/Fra)


Middenvelders
: Mousa Dembélé (Tottenham Hotspur/Eng), Marouane Fellaini (Manchester United/Eng), Radja Nainggolan (AS Roma/Ita), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg/Rus), Nacer Chadli (Tottenham/Eng), Thorgan Hazard (Bor. Mönchengladbach/Dui)


Aanvallers
: Michy Batshuayi (Olympique Marseille/Fra), Christian Benteke (Liverpool/Eng), Yannick Carrasco (Atlético Madrid/Spa), Romelu Lukaku (Everton/Eng), Dries Mertens (Napoli/Ita), Divock Origi (Liverpool/Eng)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content