Martinez voert negen wissels door in basiself Rode Duivels

© Belga

In vergelijking met de vorige wedstrijd blijven enkel Courtois en Boyata staan.

De Rode Duivels starten donderdagavond in de Baltika Arena in Kaliningrad met een veredeld B-elftal tegen Engeland, op de slotspeeldag in groep G. In vergelijking met de vorige groepswedstrijd tegen Tunesië voert bondscoach Roberto Martinez liefst negen wissels door, enkel Thibaut Courtois en Dedryck Boyata blijven in de ploeg.

In doel kiest Roberto Martinez dus voor Courtois, de bondscoach is immers van mening dat een doelman vooral speelminuten nodig heeft. Achterin is de van een hamstringblessure herstelde Thomas Vermaelen de vervanger van Jan Vertonghen, aan de zijde van Boyata en Leander Dendoncker, die Toby Alderweireld vervangt.

Op het middenveld komt Marouane Fellaini in het team voor Kevin De Bruyne, met naast hem Mousa Dembélé. Op de rechterwingback vervangt Nacer Chadli Thomas Meunier, die op een kaart van een schorsing staat. Op links is Thorgan Hazard de vervanger van Yannick Carrasco, die woensdag niet meetrainde.

Voorin zijn Youri Tielemans – zoals tegen Tunesië – en Adnan Januzaj de vervangers van Eden Hazard en Dries Mertens, die vorig weekend averij opliepen, maar intussen wel terug bij de groep aansloten. Romelu Lukaku is net niet op tijd hersteld van zijn enkelblessure – al verscheen hij woensdag wel nog op het oefenveld. Michy Batshuayi is zijn logische vervanger.

Partner Content