Messi stopt als international na verloren finale Copa America tegen Chili

© AFP

Chili heeft na een penaltyserie ten koste van Argentinië de Copa America gewonnen. Na reguliere speeltijd en 30 minuten verlenging stond het 0-0. De penaltyserie eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen. Sterspeler Lionel Messi miste de eerste penalty voor de Argentijnen, en kondigde zijn afscheid bij de nationale ploeg aan.

De finale, een herhaling van de finale vorig jaar, was een typische Zuid-Amerikaanse wedstrijd vol temperament. Beide teams eindigden de eerste helft met tien spelers. Marcos Rojo (Argentinië) kreeg direct rood en Marcelo Díaz (Chili) kreeg twee keer geel.

Chili maakte in de reguliere speeltijd al de meeste aanspraak op de winst. De Argentijnse doelman Sergio Romero, oud-keeper van AZ, had echter een aantal goede reddingen in huis. Aan de andere kant wist Claudio Bravo zijn doel ook schoon te houden.

De wedstrijd werd gespeeld in het Metlife Stadium in New Jersey, waar normaal gesproken de NFL-clubs New York Giants en New York Jets hun thuiswedstrijden spelen.

Een dag eerder wist Colombia de derde plek veilig te stellen, door in de troostfinale Amerika te verslaan met 1-0.

Carlos Bacca maakte het enige doelpunt van die wedstrijd.

Messi kondigt afscheid aan als international

De Argentijnse voetballer Lionel Messi heeft beslist te stoppen als international. Dat kondigde hij zondag aan na het verlies van Argentinië in de finale van de Copa America 2016 tegen Chili.

“De selectie, dat is gedaan voor mij. Dit is de vierde finale die ik verlies, de derde opeenvolgende”, legde Messi uit. Hij verwees naar de verloren finales van het WK 2014 en de Copa America in 2015 en 2016. Chili heeft na een penaltyserie ten koste van Argentinië de Copa America gewonnen. Na reguliere speeltijd en 30 minuten verlenging stond het 0-0. De penaltyserie eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen. Lionel Messi miste de eerste penalty voor de Argentijnen.