‘Michy Batshuayi tekent contract voor vijf seizoenen bij Chelsea’

© Belga Image

Ook Radja Nainggolan wordt gelinkt aan The Blues.

Rode Duivel Michy Batshuayi verlaat het Franse Olympique Marseille en tekent vandaag een contract voor vijf seizoenen bij Chelsea. Dat meldt de Franse sportkrant L’Équipe. Bij de Engelse topclub wordt hij ploegmaat van Eden Hazard en Thibaut Courtois en krijgt hij de Italiaanse bondscoach Antonio Conte als trainer.

Met de transfer zou een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid zijn, zonder bonussen. Van dat bedrag gaat 30 tot 35 procent naar zijn ex-club Standard.

De 22-jarige Batshuayi moet eerst nog wel medische testen afleggen voor de Londense topclub, maar die zouden woensdag – met toestemming van bondscoach Marc Wilmots – plaatsvinden in Bordeaux, de uitvalsbasis van de Rode Duivels op het EK. Over twee dagen spelen de Belgen in Rijsel hun kwartfinale tegen Wales.

Geen persconferentie

Omwille van de nakende transfer zal Batshuayi woensdag na de training van de Rode Duivels in Le Haillan de pers dan toch niet te woord staan. Dat heeft de Belgische Voetbalbond laten weten. ‘Op aanvraag van Olympique de Marseille hebben we beslist dat Michy Batshuayi vandaag geen perscontact zal hebben’, klinkt het. De spits was oorspronkelijk aangeduid om – samen met Jordan Lukaku en Dries Mertens – met de pers te komen praten, maar daar werd in extremis anders over beslist.

Topclubs

‘Batsman’ speelt sinds de zomer van 2014 voor l’OM en was er afgelopen seizoen in een bijzonder matig team goed voor zeventien competitiedoelpunten. In alle competities samen vond Batshuayi 23 keer de weg naar de netten. Zondag scoorde hij in de achtste finale op het EK tegen Hongarije vlak na zijn invalbeurt nog de bevrijdende 2-0, de gewezen Luikenaar stond toen welgeteld 96 seconden op het veld. Het was zijn derde doelpunt in amper zes caps voor de Rode Duivels. Voor een basisplaats in de clash met Wales vrijdagavond lijkt Wilmots nog te twijfelen tussen Batshuayi en Romelu Lukaku, die in de vorige wedstrijden telkens mocht starten.

Het was al langer duidelijk dat Batshuayi het Stade Vélodrome deze zomer zou verlaten, ondanks een overeenkomst tot medio 2020. Een resem topclubs uit alle hoeken van Europa toonde interesse, waaronder ook de Italiaanse kampioen Juventus en het Engelse West Ham maar de voorbije dagen leek Crystal Palace in polepositie te liggen om de aanvaller voor 38 miljoen euro binnen te halen. Naar verluidt wees Batshuayi die transfer zelf af, mogelijk kan het ook een manoeuvre geweest zijn van Marseille om de prijs nog wat op te drijven.

Ook Nainggolan?

Radja Nainggolan (midden)
Radja Nainggolan (midden)© Belga Image

Wie weet spelen komend seizoen zelfs vier Rode Duivels voor Chelsea, want ook middenvelder Radja Nainggolan, nu nog bij AS Roma, wordt aan The Blues gelinkt.

Sport/Voetbalmagazine schrijft deze week over een gesprek tussen hem en Lukaku, waarbij Nainggolan vertelde aan Lukaku dat Conte hem al opgebeld had en dat hij nog twijfelde tussen de Premier League en een verlengd verblijf in Rome. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content