Nainggolan wil levenslang in Rome blijven

© BELGAIMAGE

Als het van Radja Nainggolan afhangt, sluit hij zijn loopbaan in Rome af.

Onmisbaar is hij nog steeds bij AS Roma, en maar wat opgelucht zijn de tifosi dat de transfer naar het Chinese Evergrande afsprong, waarbij Roma 50 miljoen zou vangen en de speler zelf zeven miljoen per jaar.

Wel moeten zijn statistieken dringend beter. Dat is de conclusie van het seizoen van de Belgische middenvelder maar ook van heel de ploeg. Het is al eeuwen geleden dat Roma nog zo weinig goals heeft gemaakt, en de vijfde plaats in de rangschikking beantwoordt ook niet aan de verwachtingen.

‘Er zijn van die seizoenen dat alles lukt, en je hebt er waarin het minder gaat’, reageerde trainer Eusebio Di Francesco vorige week op de vraag waarom Nainggolan minder presteert dan vorig seizoen. Toen maakte hij 14 goals, alle competities inbegrepen. Vorige week had hij nog maar twee keer gescoord. Vorig seizoen schoot hij na 22 speeldagen 50 keer op doel, dit seizoen op hetzelfde moment 37 keer. Al even frappant zijn zijn verdedigende cijfers: minder gewonnen duels, minder gerecupereerde ballen.

Conclusie: Eusebio Di Francesco mist de Nainggolan die Luciano Spalletti vorig jaar wel had, maar van Spalletti kreeg de Rode Duivel wel meer aanvallende vrijheid, waardoor hij vaker in het strafschopgebied kwam.

Toch blijft de Antwerpenaar met zijn inzet en duelkracht één van de pijlers van AS Roma. Hij is ook niet ontgoocheld door de afgesprongen transfer, vertelde hij aan Sky: ‘Ik voel me goed in Rome, ik zie niet in waarom ik zou weggaan. Ik heb hier alles, in zo’n geval maakt geld geen verschil. Ik zou hier voor het leven tekenen, tenzij de club me op een dag wegstuurt.’

Dat men hem verwijt naast het veld niet altijd een rolmodel te zijn, laat hem koud. ‘Ik maak de keuzes die ik denk te moeten maken. Ik ben zonder vader opgegroeid, daarom wil ik er zo vaak mogelijk voor mijn kinderen zijn als maar kan (Nainggolan heeft vier dochters, nvdr). Voor de rest ben ik een voetballer, geen opvoeder of leraar. Dat is een taak voor anderen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content