Nicolas Lombaerts geeft forfait voor oefeninterland tegen Zweden

© BelgaImage

Nicolas Lombaerts zal niet aantreden in de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Zweden. Hij sukkelt met een knieblessure.

Lombaerts was vrijdag niet aanwezig op de oefensessie. “Na de training van donderdagvoormiddag had hij wat last aan zijn knie, waardoor hij niet meedeed in de namiddagsessie”, aldus Wilmots. “Vanmorgen ging het wat beter, maar we nemen liever geen risico’s. Nicolas gaat maandag onder de scanner en mist de oefeninterland tegen Zweden”, klonk het.

Wilmots kan wel opnieuw rekenen op eerste doelman Thibaut Courtois. Het sluitstuk van Atletico Madrid had na de Champions League-finale van afgelopen zaterdag enkele dagen vrijaf gekregen en voegde zich vrijdagmiddag bij de selectie. “Of hij speelt tegen Zweden weet ik nog niet. We gaan eerst met mekaar praten en daarna zien we wel”, stelde Wilmots.

Voorts ontbrak alleen doelman Thomas Kaminski op training, hij was preventief in het spelershotel achtergebleven. Simon Mignolet, die de voorbije dagen met een lichte blessure sukkelde, trainde voluit mee, Koen Casteels werkte opnieuw een individuele training af met keeperstrainer Erwin Lemmens. “Ook hij gaat maandag onder de scanner, om te zien hoe het met zijn scheenbeen is. Hij revalideert goed en zit nog steeds mooi op schema. Koen staat sowieso op mijn lijst van 23 voor het WK. Blijkt hij toch niet fit genoeg, mag Sammy Bossut mee naar Brazilië”, herhaalde Wilmots. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content