Ons Elftal van Euro 2016

12/07/16 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:49

Tijdens het EK voetbal verkoos de redactie haar elftal van het toernooi, dat na elke fase werd geüpdated. Dit is het elftal dat het einde van het toernooi haalde - ons Elftal van Euro 2016 dus.

Het elftal verschilt op zes plaatsen van het EK-team dat de UEFA zelf samenstelde. Zo gaven wij voorin de Welshman Gareth Bale de voorkeur op de Fransman Dimitri Payet en op het middenveld de Kroaat Ivan Rakitic op de Welshman Joe Allen. In de defensie kozen we voor Laurent Koscielny van verliezend finalist Frankrijk, de Italiaan Leonardo Bonucci en de Duitser Mats Hummels. De Portugees Pepe staat ook in het UEFA-elftal. In doel verkiezen we Gianluigi Buffon boven Europees kampioen Rui Patricio. Topschutter Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo, Aaron Ramsey en Toni Kroos haalden ook het officiële UEFA-elftal.

Ons Elftal van Euro 2016

© Sport/Voetbalmagazine

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners