Profielen van de WK-teams: groep G

10/06/14 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Sportmagazine

Technische fiches van de vier ploegen uit groep G op het WK voetbal in Brazilië.

Profielen van de WK-teams: groep G

© BelgaImage

DUITSLAND Palmares
WK: Winnaar 1954, 1974, 1990; finalist 1966, 1982, 1986, 2002; Achttiende deelname

EK: Winnaar1972, 1980, 1996; finalist 1976, 1992

Confederations Cup: Derde 2005

Olympische Spelen: Derde 1988

FIFA-klassement (mei 2014): 2e
Bondscoach: Joachim Löw (sinds 2006)

Sterspelers: Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Sami Khedira

Typeploeg: Neuer - Lahm, Hummels, J. Boateng, Schmelzer - Khedira, Schweinsteiger - Müller, Özil, Reus - Klose

Belangrijkste clubs: Bayern München, Dortmund, Schalke, Wolfsburg, Mönchengladbach

WK-voorronde: Winnaar groep C Europese zone


PORTUGAL
Palmares
WK: Derde 1966; zesde deelname

EK: finalist 2004

FIFA-klassement (mei 2014): 3e

Bondscoach: Paulo Bento (sinds 2010)

Sterspelers: Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho, Nani

Typeploeg: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Moutinho, Veloso, Meireles - Nani, Postiga, Cristiano Ronaldo

Belangrijkste clubs:Benfica, FC Porto, Sporting

WK-voorronde: Tweede groep F Europese zone, winnaar barrageduel tegen Zweden (1-0, 3-2)


GHANA
Palmares
WK: Kwartfinalist 2010; derde deelname

Africa Cup: Winnaar 1963, 1965, 1978, 1982

FIFA-klassement (mei 2014): 38e

Bondscoach: Kwesi Appiah

Sterspelers: Michael Essien, Kevin-Prince Boateng, Kwadwo Asamoah, Asamoah Gyan

Typeploeg: Dauda - Opare, Afful, Akaminko (of J. Mensah), Boye - Essien, Muntari, K. Asamoah, A. Ayew - K. Prince Boateng, Gyan

Belangrijkste clubs: Asante Kotoko, Berekum Chelsea

WK-voorronde: Winnaar barrageduel tegen Egypte (6-1, 1-2)


VERENIGDE STATEN Palmares
WK: Derde 1930; tiende deelname

Concacaf Cup: winnaar 1991, 2002, 2005, 2007 en 2013

Olympische Spelen: Vierde 2000

Confederations Cup: Tweede 2009; derde 1992

FIFA-klassement (mei 2014): 14e

Bondscoach: Jürgen Klinsmann (Dui/sinds juli 2011)

Sterspelers: Tim Howard, Jozy Altidore, Clint Dempsey

Typeploeg: Howard - Besler, Evans, Beasley, Diskerud - Dempsey, Cameron, Bedoya, Jones - Altidore, Johannsson

Belangrijkste clubs: Los Angeles Galaxy, D.C. United, New York Red Bulls

WK-voorronde: Winnaar Concacaf-zone

Onze partners