Real wint miljardenduel met PSG, Liverpool maakt terugwedstrijd overbodig

In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League heeft Real Madrid woensdag met 3-1 gewonnen van Paris Saint-Germain. Liverpool won met forfait-cijfers op het veld van FC Porto.

PSG, met Thomas Meunier op de bank, kwam in de 33e minuut op voorsprong via Adrien Rabiot. Vooral de assist van Neymar sprong in de kijker. De Braziliaan bediende Rabiot met een blindelings hakje en verraste zo doelman Keylor Navas. Vlak voor rust trok Giovani Lo Celso Toni Kroos op de grond in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gianluca Rocchi legde de bal op de stip, Cristiano Ronaldo (45e) schoot hem tegen de netten.

De beslissing viel pas laat in de wedstrijd. Cristiano Ronaldo schitterde als vanouds en werkte in de 84e minuut met de knie een door doelman Alphonse Areola weggetikte voorzet binnen. De Portugees scoorde zo zijn 116e doelpunt in de Champions League, zijn 101e voor Real. Dankzij het doelpunt van Marcelo (86e) kan Real Madrid over drie weken met een gerust hart naar Parijs.

Thomas Meunier kwam in de 66e minuut het veld op voor Edinson Cavani. Simon Mignolet blijkt nu ook zijn basisplaats in de Champions League te zijn kwijtgespeeld aan zijn concurrent Loris Karius. Ook in Porto zat de Rode Duivel op de bank.

Liverpool kwam voor via Sadio Mane (25e). Mohamed Salah stond vier minuten later op juiste plek om een op de paal gestrand schot van James Milner in de rebound voorbij doelman Jose Sa te werken.

In de 53e minuut scoorde Mane op de herneming zijn tweede van de avond. Roberto Firmino zorgde in de 70e minuut voor de 0-4. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd vervolledigde Mane zijn hattrick met een kanonschot vanuit de tweede lijn. Liverpool imiteerde zo de buren van Manchester City, dat dinsdag met 0-4 ging winnen in Bazel, en maakte de terugwedstrijd overbodig.

De terugwedstrijden worden dinsdag 6 maart gespeeld.