Red Flames laten punten liggen tegen Servië: 1-1

Na twee vlotte zeges tegen Bosnië-Herzegovina hebben de Red Flames in Leuven in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 vrede moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Servië. Die stand stond al bij de rust op het scorebord.

Sara Yuceil bracht de Belgen in de 17e minuut op voorsprong. Jovana Damnjanovic bracht Servië in de 39e minuut langszij.

De Belgen domineerden de partij, maar faalden in de afwerking. Uit 25 kansen, waarvan tien binnen het kader en één op het doelhout, werd slecht één doelpunt gepuurd.

De Serviërs scoorden aan honderd procent. Zij schoten slechts één keer binnen het kaderket kader, maar dat was dan wel meteen raak.

Gedeelde leiding, maar…

Met 7 punten delen België en Servië, dat een wedstrijd meer speelde, de leiding in groep 7. Engeland en Bosnië-Herzegovina volgen met zes punten. Engeland speelde wel nog maar twee wedstrijden, en is in principe de favoriet binnen de groep, Bosnië-Herzegovina heeft er dan weer al vijf op de teller. Estland is met nul punten uit vier wedstrijden laatste.

De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes plaatsen zich voor de eindronde in Nederland. De overige twee nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket.

Vrijdag 8 april trekken de Belgen voor hun volgende kwalificatiematch naar groepsfavoriet Engeland. Vier dagen later ontvangen ze Estland.