Robin van Persie: Feyenoords hoop in bange dagen

© belgaimage
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De 34-jarige Robin van Persie moet de Rotterdammers aan een Europees ticket helpen.

8 februari 2018 staat met stip in de annalen van Feyenoord. Niet omdat de Rotterdammers die dag met 3-0 wonnen van Groningen, maar wel omdat Robin van Persie het derde doelpunt maakte. En het was een pareltje, zoals we dat van de Nederlandse topschutter aller tijden (50 goals in 102 interlands) gewoon zijn.

Van Persie werd groot in De Kuip. Nadat hij zijn eerste voetbalpasjes zette bij Excelsior, voetbalde hij van 1996 tot 2004 bij Feyenoord. Daarna kende hij zijn glorieperiode bij Arsenal en breide nog twee wat moeizamere hoofdstukken aan zijn carrière bij Manchester United (2012-2015) en Fenerbahçe (2015-2018). Zijn terugkeer naar Rotterdam werd door de supporters op gejuich onthaald.

Met de komst van Van Persie kreeg Giovanni van Bronckhorst zijn zin. De trainer die Feyenoord vorig seizoen naar de titel leidde, ligt onder vuur omdat de resultaten in de competitie dit seizoen serieus tegenvallen. Ook het geleverde voetbal laat vaak te wensen over. De achterstand op PSV en Ajax is onoverbrugbaar. Zelfs AZ, nummer 3 in de stand, bijbenen wordt nog een zware klus. De kortste weg naar Europees voetbal loopt via de beker. Daarin neemt Feyenoord het volgende week woensdag in de halve finale op tegen Willem II.

Van Bronckhorst hoopt dat hij tegen dan kan rekenen op een volledig fitte Van Persie. De 34-jarige spits, die voor 1,5 jaar tekende, moest het tot nu toe vooral stellen met invalbeurten. Niet verwonderlijk ook: voor zijn terugkeer naar Nederland had Van Persie zijn laatste volledige wedstrijd gespeeld in augustus vorig jaar, toen hij een knieblessure opliep tijdens Frankrijk-Nederland. Een aantal mensen binnen de club vroeg zich zelfs af of het wel zin had om een speler te halen die zo lang stil had gelegen.

Maar Van Persie is vastberaden om Feyenoord bij de hand te nemen. ‘De trainer heeft zich hard gemaakt voor mij. Ik ben daar gevoelig voor, ik wil hem graag terugbetalen voor het vertrouwen dat hij in mij heeft.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content