Robson-Kanu bezorgt Wales krappe zege tegen Slowakije

Wales heeft zaterdag in het Stade de Bordeaux met 2-1 gewonnen van Slowakije. Dat gebeurde op de eerste speeldag in EK-groep B.

Wales heeft zaterdag in het Stade de Bordeaux met 2-1 gewonnen van Slowakije, op de eerste speeldag in EK-groep B. Gareth Bale (10.) opende op vrije trap de score voor de Welshmen. Invaller Ondrej Duda lukte in de 61e minuut de gelijkmaker. Hal Robson-Kanu, een andere invaller, legde in de 81e minuut de eindstand vast.

Vlak voor de wedstrijd kregen de Welshmen slecht nieuws. Eerste doelman Wayne Hennessey raakte niet speelklaar en moest vervangen worden door Danny Ward, die voor de match nog maar twee caps achter zijn naam had. In het duel tussen de twee EK-debutanten sneed Marek Hamsik meteen door de verdediging van Wales, Ben Davies bracht redding voor de doellijn. De Slowaken keken na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Bale zwiepte een vrije trap voorbij een verbaasde Matus Kozacik.

Voor rust domineerden de troepen van Chris Coleman. Iets over het uur kwam Bale opnieuw piepen. Kozacik moest redding brengen op zijn kopbal. Meteen daarna trof Duda nog geen twee minuten na zijn invalbeurt raak na een mooie inspanning van Robert Mak. Tien minuten voor affluiten viel de 2-1 aan de overzijde. Een struikelende Aaron Ramsey bereikte Robson-Kanu, die na een gekraakt schot mocht vieren. Voor Slowakije kopte Adam Nemec (ex-Racing Genk) in het slot nog tegen de paal. Wales eindigde na de Rode Duivels tweede in kwalificatiegroep B en pakte tegen de Belgen zelfs knap vier op zes.