Rode Duivels starten tegen Tunesië met dezelfde basiself

© Belga Image

Bondscoach Roberto Martinez brengt zoals verwacht tegen Tunesië dezelfde elf aan de aftrap als maandag tegen Panama.

Voor de tweede groepswedstrijd zijn Thomas Vermaelen en Vincent Kompany nog niet speelklaar, zij worden klaargestoomd voor de clash met Engeland – en dan vooral de start van de tweede ronde. Centraal achterin speelt dus Dedryck Boyata opnieuw aan de zijde van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. De verdediger van Celtic deed het niet onaardig tegen Panama en heeft zich in de gunst van Martinez gespeeld. Veel keuze heeft de bondscoach evenwel niet, Leander Dendoncker is het enige valabele alternatief centraal achterin.

Spelmaker Kevin De Bruyne en Axel Witsel zijn de twee middenvelders, Thomas Meunier (rechts) en Yannick Carrasco (links) de wingbacks.

Voorin spelen aanvoerder Eden Hazard en Dries Mertens in steun van diepe spits Romelu Lukaku, die op dit WK al twee keer de weg naar de netten vond.

De Rode Duivels spelen in het imposante Spartakstadion in de hoofdstad Moskou tegen een Tunesië dat vol voor de winst moet gaan, anders dreigt de uitschakeling reeds één speeldag voor het einde van de groepsfase. De troepen van Roberto Martinez hebben daarentegen al drie punten op de teller staan en zijn bij een zege quasi zeker van een stek in de tweede ronde, al moet daar altijd het resultaat van de wedstrijd tussen Engeland en Panama op zondag voor worden afgewacht.

Na de 3-0 tegen Panama leefden de Duivels dan ook vol vertrouwen naar het tweede groepsduel toe, het contrast met Tunesië kan amper groter zijn. De Noord-Afrikanen lieten tegen Engeland geen onvergetelijke indruk na en hopen op verbetering tegen de nummer drie van de wereld. Om dat te bewerkstelligen kondigde bondscoach Nabil Maaloul ‘aanvallende intenties en hoge pressing’ aan. Of de potige Tunesiërs dat al dan niet kunnen verwezenlijken, zal blijken vanaf 15 uur plaatselijke tijd.

Partner Content