Ronaldo bezorgt Real Super Cup

© reuters

Met twee doelpunten was Cristiano Ronaldo matchwinnaar in de wedstrijd om de Super Cup tegen Sevilla.

De match tussen de winnaar van de Chamions League, Real Madrid, en de winnaar van de Europa League, Sevila, ging door in het Welshe Cardiff.

In een Spaans onderonsje nam de Champions League-winnaar met 2-0 (rust: 1-0) de maat van Sevilla. De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo nam beide doelpunten voor zijn rekening. Hij scoorde in de 30e en de 49e minuut.

Bij Real debuteerden de Colombiaan James Rodriguez en de Duitser Toni Kroos. De Welshman Gareth Bale scoorde niet in zijn vaderland, maar gaf wel de assist voor de 1-0.

De 2-0 werd Ronaldo door de Fransman Karim Benzema aangeboden. Voor Real Madrid is het de tweede Europese Super Cup. De eerste werd in 2002 met een 3-1 zege tegen Feyenoord veroverd. (Belga/RR).