Samuel Eto’o overweegt transfer naar Ajax

© Reuters

De Nederlandse landskampioen Ajax wil Samuel Eto’o naar Amsterdam halen. De 33-jarige voetballer uit Kameroen heeft intussen een voorstel van de club in beraad.

De Nederlandse landskampioen Ajax maakt werk van de komst van Samuel Eto’o. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Michael van Kinsbergen hebben afgelopen week in Parijs met de oud-speler van FC Barcelona, Inter, Anzhi en Chelsea gesproken. De 33-jarige voetballer uit Kameroen heeft inmiddels een voorstel van de club uit Amsterdam in beraad.

Eto’o is op dit moment transfervrij. Hij scoorde in januari van dit jaar nog drie keer voor Chelsea in een duel met Manchester United (3-1). De spits staat in de belangstelling van vele clubs.

Van al die verenigingen heeft Ajax waarschijnlijk financieel het minste te bieden. De kampioen van Nederland komt komend seizoen wel weer uit in de Champions League, die de viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar al won met Barcelona en Inter.

Ajax wil nog deze maand een ervaren centrumspits aantrekken. Trainer Frank de Boer vroeg zo’n twee weken geleden al aan Rafael van der Vaart of hij trek had in een terugkeer naar Amsterdam. De spelmaker blijft liever bij Hamburger SV, de club met wie hij vorig seizoen aan degradatie uit de Bundesliga ontsnapte.

De Nederlandse voetbalclub houdt ook nog rekening met het vertrek van centrumaanvaller Kolbeinn Sigthorsson. Ajax haalde de afgelopen maanden met de 20-jarige Arkadiusz Milik en de 17-jarige Richairo Zivkovic al twee talentvolle aanvallers naar Amsterdam. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content