Sandro Wagner (29) wil naar Bayern München

© BELGAIMAGE

De 29-jarige stormram van TSG 1899 Hoffenheim wil de doublure van Robert Lewandowski worden.

Tussen 1995 en 2008 kwam zevenvoudig Duits international Sandro Wagner uit voor Bayern München, maar hij geraakte er amper aan vier competitieduels. Nu wil de spits van Hoffenheim tijdens de winterstop Hoffenheim graag verlaten voor een terugkeer door de grote poort bij de Duitse recordkampioen.

Trainer Julian Nagelsmann (30, contract tot 2021), volgens de Duitse sensatiepers de hoofdkandidaat om volgend seizoen Jupp Heynckes (72) op te volgen, bevestigde ondertussen de gesprekken over Wagner. ‘Het kan zijn dat de transfer in december tot stand komt. Ik begrijp de houding van Sandro. Een coach die veel met zijn spelers praat, krijgt snel een indruk over de gemoedstoestand van iemand. Sandro heeft al twee en een half jaar een vrouw, een dochter van zes en een jongen van vier in Unterhaching wonen.’ Die plek ligt in de buurt van München. Enkel op vrije dagen pendelt Wagner momenteel naar Unterhaching, een ritje van meer dan driehonderd kilometer.

Maar ook Heynckes dringt aan op de komst van een complete en stevige diepe aanvaller voor de zestien meter. Met zijn 1,94 meter kan Wagner, die zeven clubs kende de afgelopen tien seizoenen, een perfect breekijzer betekenen. ‘Net als Miroslav Klose ben ik een laatbloeier’, verklaarde hij in Kicker.

In zijn huidige spelersgroep telt Heynckes eigenlijk enkel de Poolse scoremachine Robert Lewandowski (29) als targetman, een doublure voor hem is er niet. Naar verluidt bedraagt de vraagprijs van Hoffenheim- mecenas Dietmar Hopp minstenstien miljoen euro, want Wagner – vorig seizoen goed voor elf goals en twee assists in 31 competitieduels – heeft nog een overeenkomst tot 2020 bij de subtopper. Voorlopig moet hij zijn ongeduld nog wat verbijten in de wachtkamer. ‘De afkoopsom zal ongetwijfeld een rol spelen’, weet Nagelsmann. ‘Alleen voor de taxi betalen, is niet genoeg.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content