Sevilla wint de Europa League na strafschoppen

© Reuters

In Turijn heeft Sevilla de finale van de Europa League gewonnen. Toen 120 minuten voetbal geen winnaar opleverden, kwam de beslissing er vanop de penalstystip. Daar trok Sevilla aan het langste eind met 4-2.

Sevilla, met Carlos Bacca (ex-Club Brugge) en Nicolas Pareja (ex-Anderlecht) in de basis, moest na 13 minuten bijna achtervolgen. Doelman Beto werkte een vrije trap slecht weg, maar Garay verzuimde om in de rebound de bal binnen te tikken.

n de slotfase van een matige eerste helft dreigde Benfica nog verschillende keren, maar bij de rust stond de 0-0 nog steeds op het scorebord.

Gameiro staalhard

Een gretig Benfica, dat vorig seizoen in extremis de Europa

League-finale met 2-1 van Chelsea verloor, belegerde net na de pauze het Sevilla-doel. De Portugese club, dit seizoen al zeker van de landstitel en de Ligabeker, moest echter op zijn hoede blijven voor de snelle omschakeling van Sevilla, via Bacca en Reyes. In de 84e minuut legde Lima van ver aan, maar Beto redde mooi.

In de verlengingen brak opnieuw niemand de ban, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten brengen. Sevilla-doelman Beto was daarin de held. Hij stopte de penalty’s van Cardozo en Rodrigo. Gameiro trapte de beslissende strafschop staalhard binnen.

Benfica blijft finales verliezen

Het is de derde Europese beker voor Sevilla. Het speelde eerder al twee Europese finales, waarbij de Spaanse club telkens aan het langste eind trok. In 2006 en 2007 wonnen ‘Los Rojiblancos’ de UEFA Cup.

Benfica, dat de Europacup I in 1961 en 1962 won, verloor zijn

laatste acht Europese finales (vijf keer EC I (1963, 1965, 1968, 1988 en 1990), een keer UEFA Cup (1983) en twee keer Europa League (2013 en 2014). (Belga/TV)