Sterspeler Engeland: Wayne Rooney (30)

11/04/16 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:19

Engeland is dé bakermat van het voetbal, toch falen The Three Lions steevast op grote tornooien. Daar moeten Wayne Rooney en de nieuwe lading Engels talent een einde aan maken.

Sterspeler Engeland: Wayne Rooney (30)

© EPA

Zelfs de gehypete Steven Gerrard-generatie kon de gefrustreerde natie geen successen schenken. Er wordt door het Engelse volk op één man gerekend om het vers bloed te begeleiden op dit EK: Wayne Rooney.

Wazza heeft de laatste jaren bakken kritiek over zich heen gekregen. Zijn explosieve karakter heeft de bonkige spits al vaak in de problemen gebracht. Op het WK in 2006 ging hij bijvoorbeeld met zijn volle gewicht op het kruis van Ricardo Carvalho staan. Hij kreeg daarvoor rood in de kwartfinale.

Op het EK in 2012 was hij geschorst voor alle groepsmatchen door een gruwelijke overtreding in de kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro voor dat tornooi.

Kroonprins van Engeland

Bij de start van zijn interlandcarrière brak de Engelse spits het ene record na het andere. Hij was zowel de jongste international als de jongste Engelse doelpuntenmaker ooit.

Als Rooney toptalenten zoals Harry Kane, Raheem Sterling en John Stones op weg kan helpen naar grote successen, zal de natie hem zijn bleke prestaties op grote tornooien zeker vergeven.

(Philippe Briers)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners