Sterspeler Frankrijk: Paul Pogba (23)

07/04/16 om 09:00 - Bijgewerkt om 10:05

Frankrijk is het aan zijn fiere landgenoten verplicht om Europees kampioen te worden in eigen land. De Franse kern loopt over van het talent en daar is Paul Pogba het mooiste voorbeeld van.

Sterspeler Frankrijk: Paul Pogba (23)

Paul Pogba © Belga Image

Op zeer jonge leeftijd kreeg Pogba zijn eerste kans op het hoogste niveau onder Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Toen de grillige Fransman zijn contract niet meteen wilde verlengen, belandde hij op de bank in Manchester.

Sinds zijn overstap naar Juventus is het excentrieke toptalent tot volledige ontbolstering gekomen. De combinatie van zijn gekke kapsels en spectaculaire doelpunten maken van hem de Turijnse publiekslieveling.

Beste jongere

De Octopus won al drie titels en een beker in Italië. Pogba is het uithangbord van een ongelooflijk getalenteerde Franse generatie voetballers die in 2013 al het WK U20 wonnen.

Ook bij de grote jongens liet Pogba meteen een goede indruk na. Hij werd op het afgelopen WK in Brazilië zelfs uitgeroepen tot beste jongeling van het tornooi.

In juni van vorig jaar wonnen onze Rode Duivels nog een oefenwedstrijd in het Stade de France met 3-4. Er waren die dag veel afwezigen bij Les Bleus. Eén van die ontbrekende schakels was de allerbelangrijkste, Paul Pogba.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners