Sterspeler Kroatië: Luka Modric (30)

01/06/16 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Bij Kroatië is de 'Cruijff van de Balkan' het absolute uithangbord van de nationale ploeg. De huidige Kroatische kern is zeer talentvol en klaar om te verrassen op het EK.

Sterspeler Kroatië: Luka Modric (30)

Luka Modric © BELGAIMAGE

De vorige editie van het EK in 2008 roept slechte herinneringen op bij de Kroatische bevolking. Na een knappe 9 op 9 in groepsfase, verloren de Vatreni in een strafschoppenserie van Turkije.

Een van de spelers die een penalty miste in die kwartfinale was Luka Modric. Dat Turkije nu al in de groepsfase uitkomt tegen de Kroaten, geeft Modric en zijn ploegmaats al de kans om meteen op zoek te gaan naar revanche.

Goed omringd

Het is logisch dat Modric bij Real Madrid in een beter team meedraait dan bij Kroatië op dit moment, maar de Kroatische nationale ploeg is toch ook zeer talentrijk. Naast de kleine virtuoos spelen ook nog toppers als Ivan Rakitic, Mario Mandzukic en Darijo Srna bij de Kroaten.

De kwaliteit is alvast aanwezig bij Kroatië op dit EK en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Alen Halilovic (19) is één van de grootste talenten uit het Europese voetbal en kan in actie komen op het EK in Frankrijk. Mocht het de Kroaten toch weer niet lukken, staan er weer jonge en talentvolle Kroaten klaar.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners