Sterspeler Oekraïne: Andriy Yarmolenko (26)

13/05/16 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:43

Op het vorige EK in 2012 was Oekraïne samen met Polen nog gastland. Kwalificatie voor dit toernooi hebben de Oekraïners helemaal zelf afgedwongen. Met dank aan Andriy Yarmolenko.

Sterspeler Oekraïne: Andriy Yarmolenko (26)

Andriy Yarmolenko © REUTERS

Andriy Yarmolenko is de nieuwe Oekraïense leider. De flankaanvaller is groot, technisch ijzersterk en heeft een loeihard afstandsschot in huis. Hij is al sinds 2007 actief bij Dynamo Kiev en speelde er al bijna 200 wedstrijden.

Leemte opvullen

Echte supersterren zoals Andrij Sjvetsjenko heeft Oekraïne niet meer in zijn spelerskern. Maar bijna alle Oekraïense spelers zijn actief in eigen land bij één van de drie topclubs: Dinamo Kiev, Sjachtar Donetsk of Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Die ploegen hebben in Europa de laatste jaren weleens hoge ogen gegooid, de Oekraïense selectie kan dus zeker verrassen op het EK in Frankrijk. Eenvoudig wordt dat alleen niet in een groep met Duitsland, Noord-Ierland en buurland Polen.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners