Sterspeler Roemenië: Razvan Rat (34)

08/04/16 om 08:30 - Bijgewerkt op 07/04/16 om 12:05

Met een verdediging die maar twee tegendoelpunten incasseerde in de hele kwalificatiecampagne, kan je het de grote landen lastig maken op het EK. Razvan Rat gaat al sinds 2002 voorop in de strijd in de Roemeense verdediging.

Sterspeler Roemenië: Razvan Rat (34)

R?zvan Ra? © Belga Image

De linksback begon zijn carrière in eigen land bij Rapid Boekarest. Na twee titels trok hij voor tien seizoenen naar Sjachtar Donetsk. In 2009 won Rat er de UEFA Cup.

In 2013 zette de Roemeen de stap naar West Ham United. Naam maken in de Premier League lukte hem echter niet. Op dit moment is Rat, na een passage bij PAOK, aan de slag bij Rayo Vallecano. De onverschrokken verdediger heeft sinds 2002 ruim 100 caps verzameld voor Roemenië.

Defensief blok

De laatste keer dat Roemenië een groot tornooi speelde, was op het EK van 2008. Ze gingen er toen uit in een groep met Nederland en Italië.

De grote kracht van de Roemenen is hun oerdegelijke defensie. Ze moesten maar twee doelpunten toestaan en behaalden een 4 op 6 tegen groepswinnaar Noord-Ierland. Het is tekenend voor hun onmondige aanvalslinie, dat ze met die statistieken de groep niet wonnen.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners