Sterspeler Rusland: Aleksandr Kokorin (24)

13/04/16 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Aleksandr Kokorin is nog niet de speler geworden die de Russen in hem zagen toen hij nog een belofte was.

Sterspeler Rusland: Aleksandr Kokorin (24)

Alexander Kokorin © Belga Image

'Who the hell is Kokorin?', vroegen verschillende Arsenalfans zich in januari af op sociale media. De club had zijn zinnen gezet op de Russische spits, maar uiteindelijk zette de jonge Rus zijn handtekening bij Zenit.

Aleksandr Kokorin is nog niet de speler geworden die de Russen in hem zagen toen hij nog een belofte was. Toch is de spits nog maar 24 jaar oud en klaar om de geplaagde Russen nog eens te laten zegevieren.

Na de verandering van bondscoach waait er een nieuwe wind. Leonid Sloetski volgde Fabio Capello op. Opvallend is wel dat Sloetski ook nog altijd coach blijft van CSKA Moskou.

Lastige opdracht

De Russen hebben het gevoel dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. In groep B lootten ze Engeland, Wales en Slowakije. Vooral de Britse ploegen in de groep zijn ongelooflijk gemotiveerd om eindelijk eens succes te boeken, en hebben intrinsiek meer talent dan de Russen.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners