Sterspeler Tsjechië: David Lafata (34)

30/05/16 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Eén minuut had David Lafata nodig om zijn eerste interlandgoal te maken. Bij Tsjechië staat er met Petr Cech een icoon in doel, maar de supporters verwachten vooral veel van hun goalgetter.

Sterspeler Tsjechië: David Lafata (34)

David Lafata © Belga Image

De grootste verassing is niet dat Tsjechië naar het EK gaat, maar wel dat dat ze hun groep met Nederland, Turkije en IJsland konden winnen.

De klinkende namen in de selectie zoals Petr Cech en Tomas Rosicky lopen op hun laatste benen. Gelukkig voor de Tsjechen scoort hun ervaren spits Lafata dit seizoen aan de lopende band.

Onderschatting

Op het EK in 2012 was Lafata nog de tweede keuze na ex-Liverpoolspits Milan Baros. Dit seizoen bewijzen de vele goals van de sluipschutter van Sparta Praag dat het ouderdomsdeken de Tsjechische aanval kan dragen in Frankrijk.

Tsjechië heeft de laatste EK-edities vriend en vijand verbaasd door ver door te stoten op die tornooien. Zo haalden ze in 2012 zelfs onverhoopt de kwartfinales.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners