Terug naar ex-club: Pogba is ook recordverlies voor Manchester United

© Belga Image

Sommige clubs doen verlies aan ex-spelers terughalen, andere winst.

Met de terugkeer van Paul Pogba betaalt Manchester United 93,2 miljoen pond (108 miljoen euro) aan Juventus voor een speler die de Engelse topclub vier jaar verleden, toen nog met Sir Alex Ferguson aan het roer, zo goed als gratis liet vertrekken naar Turijn. Uiteindelijk vingen de Mancunians via de rechtbank nog een slordige miljoen pond voor de Fransman met die de relatie verzuurd was geraakt. Opgeteld maakt dat een verlies van ruim 92 miljoen pond (107 miljoen euro).

Pogba is lang niet de eerste speler die terugkeert naar het oude nest, maar sommige clubs halen daar ook profijt uit. Vooral Atletico Madrid deed een gouden zaak aan de terugkeer van clubicoon Fernando Torres, voor wie het destijds 32,3 miljoen pond (37,5 miljoen euro) ving en nu niets hoefde te betalen aan een andere club.

Andere bekende voorbeelden zijn de Duitsers Mats Hummels (van Bayern München naar Borussia Dortmund en terug) en Mario Götze (van Dortmund naar Bayern en terug). Een opmerkelijk overzichtje van onderzoeksbureau Statista:

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content