Toni Kroos vermoedelijk naar Manchester United voor 25 miljoen euro

© Reuters

Kersvers Manchester United-manager Louis van Gaal heeft mogelijk zijn eerste transfer beet.

Kersvers Manchester United-manager Louis van Gaal heeft mogelijk zijn eerste transfer beet. Bayern München-speler Toni Kroos zou voor circa 25 miljoen euro de overstap naar United maken. Ook Arjen Robben staat op het verlanglijstje van de Nederlandse manager.

Toni Kroos zou deze zomer de overstap maken van het Duitse Bayern München naar het Engelse Manchester United. De gesprekken met Bayern over een verlengd contract verlopen moeizaam omwille van het loon dat de 24-jarige middenvelder vraagt. United-manager Louis van Gaal verwelkomt de Duitser met veel plezier voor circa 25 miljoen euro, schrijft The Independent.

Daarmee zou de club een speler binnen halen die Bayern meerdere keren aan de Duitse titel hielp en de club voortbracht tot in de halve finales van de Champions League. Er is nog geen officiële bevestiging vanuit beide clubs maar de geruchten gaan de ronde dat de deal al rond is.

Ook interesse in Arjen Robben

Arjen Robben is de tweede Bayern-speler die op Van Gaals verlanglijstje staat. Robben tekende eerder dit seizoen al wel een driejarig contract bij de Duitse topclub maar van Gaal is zeker van zijn stuk. De middenvelder gaat in juni alvast mee naar het WK Brazilië om er de Nederlandse trots hoog te houden.

Luke Shaw (Southampton FC) zou eveneens de overstap maken naar Manchester United voor 33 miljoen euro. Het is diezelfde Shaw die het van Ashley Cole, die onlangs zijn vertrek bij Chelsea aankondigde, haalde bij de WK selectie van het Engelse nationale team.

Tot slot heeft van Gaal heeft ook nog aandacht voor verdediger Mats Hummels van Borussia Dortmund, om daarmee de leegte van Nemanja Vidic en Rio Ferdinand op te vullen. (KVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content