UEFA dreigt met sancties tegen Engeland en Rusland

12/06/16 om 19:16 - Bijgewerkt om 19:16

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft Rusland en Engeland een officiële waarschuwing gegeven na de rellen in Marseille. Bij een herhaling van de feiten is ook een uitsluiting uit het toernooi mogelijk, deelde de Europese voetbalfederatie mee.

UEFA dreigt met sancties tegen Engeland en Rusland

© belga

"We vragen aan de Engelse en Russische federaties om hun supporters op het matje te roepen en ze te vragen om zich op een verantwoordelijke en respectvolle manier te gedragen", stelt het uitvoerend comité van de UEFA zondag in een communiqué.

De UEFA benadrukt dat "dit onaanvaardbare gedrag van zogezegde supporters van Rusland en Engeland geen plaats heeft in het voetbal. Het wil dan ook de steun uitspreken voor het werk van de Franse autoriteiten en ordediensten om het goede verloop en de veiligheid van het toernooi te verzekeren."

Als er in de volgende wedstrijden van zowel Rusland als Engeland opnieuw rellen plaatsvinden, kan dit de diskwalificatie van het desbetreffende land tot gevolg hebben.

De wedstrijd tussen Engeland en Rusland (1-1 gelijkspel) in Marseille werd zaterdag vlak na afloop ontsierd door zware rellen op de tribunes van het Stade Vélodrome.

De Franse havenstad werd ook al de dagen voor de wedstrijd geteisterd door gevechten tussen zogenaamde Russische en Engelse 'supporters'. (Belga/BO)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners