Verkoop Hirving Lozano onbespreekbaar voor PSV

© VI Images / Pim Ras

In Eindhoven maken ze zich sterk dat hun Mexicaanse topschutter ook in 2018 nog voor hen zal spelen.

De 22-jarige Hirving Lozano maakt een verpletterende indruk in de Eredivisie. In zoverre zelfs dat de aanvaller na twaalf speeldagen samen met ploeggenoot Jürgen Locadia (24) het topschuttersklassement aanvoert met negen treffers.

Maar bovendien was de Zuid-Amerikaan ook al betrokken bij vijftien officiële doelpunten. Meer en meer wordt ‘Chucky’, zoals zijn bijnaam luidt, ook dé grote ster bij de Mexicaanse nationale ploeg. Daar staat de teller van de buitenspeler, die afgelopen zomer door PSV voor naar verluidt 8 miljoen euro én met een zesjarige overeenkomst werd overgenomen van Pachuca, ondertussen op 7 goals in 24 interlands.

Droomclub

Lozano ontwikkelt zich snel. Onder de hoede van Phillip Cocu blijkt de spits ook bijzonder belangrijk bij de speelwijze zonder bal. Druk zetten, de tegenstander opjagen, diepte zoeken en meeverdedigen, tegenwoordig behoren deze aspecten allemaal tot zijn arsenaal.

In combinatie met zijn opportunisme voor doel en offensieve rendement maakt het dat Lozano nu al wordt vooruitgeschoven als een belangrijke target voor de Europese topclubs tijdens de komende wintermercato. Manchester United mag dan zijn droomclub zijn, het was vooral Arsenal – waar manager Arsène Wenger graag jonge en talentvolle spelers kneedt – dat al meermaals in Eindhoven op de tribune zat bij scoutingopdrachten.

70 miljoen

Gezien de titelkoers van PSV en het naderende WK in Rusland zal er binnenkort een belangrijke knoop moeten worden doorgehakt: blijven en zeker zijn van zijn speelkansen, of nu al kiezen voor een lucratieve deal naar een hoger aangeschreven competitie, zonder garanties op veel speeltijd. Er is al sprake van een transferbedrag van 70 miljoen euro.

‘Wij hopen twee tot drie jaar van Hirving te kunnen genieten’, stelt Marcel Brands, de technisch directeur van PSV.

‘Niemand had verwacht dat het voor hem en ons zo goed en snel zou gaan. Een verkoop tijdens de winterstop is daarom in principe onbespreekbaar. Maar er bestaat ook het besef dat hij als complete speler naar een internationaal niveau kan doorgroeien.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content