Vermaelen schuift een rijtje op in de pikorde bij Barcelona

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Javier Mascherano kreeg van Barcelona de verzekering dat hij in januari naar China mag. Goed nieuws voor Thomas Vermaelen.

Vorige zomer probeerde Javier Mascherano al onder zijn contract bij Barcelona uit te raken. Dat lukte toen niet, net als Thomas Vermaelen moest de Argentijn blijven van de nieuwe coach Ernesto Valverde.

Daar komt nu verandering in. Mascherano, 33 en de voorbije weken uit de ploeg met een spierblessure, mag naar China. Hebei China Fortune FC, de ploeg van de Chileense trainer Manuel Pellegrini en gewezen Beverenspits Gervinho, vorig seizoen nog vierde in de eindstand van de Chinese Super League, zwaait met veel geld.

Voorlopig nog onvoldoende om Barcelona te plezieren, maar allicht komt alles nog wel in orde, weet het Catalaanse sportblad Sport. Mascherano se va, titelde de krant op de voorpagina. Van voorzitter Bartomeu kreeg de Argentijn de verzekering dat hij mag vertrekken.

Javier Mascherano kwam in 2010 naar Barcelona, nadat hij eerder in Engeland voetbalde, eerst bij West Ham, vervolgens bij Liverpool. Zijn transfer van de Braziliaanse Corinhians naar West Ham, waar hij amper speelde, was omstreden, omdat het niet duidelijk was wie nu eigenaar van de rechten op de speler was: de club, of een investeringsmaatschappij. In de winter van 2007 trok hij naar Liverpool, een paar jaar later werd hij ploegmaat van Messi in Catalonië.

Met Barcelona zou hij vier keer kampioen worden, eerder deed hij het al in eigen land met River Plate en in Brazilië met de Corinthians.

De laatste jaren evolueerde Mascherano van middenvelder tot verdediger. Voor Thomas Vermaelen valt er dus een concurrent weg en nu Umtiti nog een tijdje out is, ligt de weg naar meer speelminuten open. Tot allicht in januari nieuwe concurrentie opduikt. Op dat vlak viel al de naam van Koulibaly (ex-Genk, nu Napels), en die van de Colombiaan Yerry Mina, voetballend voor Palmeiras, in Brazilië. Barcelona heeft een optie op Mina voor de zomer van 2018, maar zou die kunnen vervroegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content