Verplaatsbaar veld van Zenit trilt te veel (video)

03/11/16 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:34

Het mobiele veld voor het nieuwe stadion van Zenit Sint-Petersburg voor het WK 2018 in Rusland ondervindt hinder van trillingen. Daarom wil de Wereldvoetbalbond FIFA dat het verplaatsbare veld wordt ingeruild voor een vast voetbalterrein. De bouw van het stadion zal hierdoor geen vertraging oplopen, verzekert de Russische regering.

Verplaatsbaar veld van Zenit trilt te veel (video)

© Belga Image

Dat berichten de Russische media donderdag.

Volgens vicepremier en voorzitter van de Russische voetbalinstantie Vitaly Mutko kampt het veld met stabiliteitsproblemen. De bevoegde instanties moeten op zoek naar oplossingen. Maar Vitaly gelooft dat de nieuwe Zenit-Arena tegen december klaar zal zijn.

De bouw van het stadion in Sint-Petersburg, één van de twaalf WK-stadions, kampt al sinds het begin in 2007 met verschillende problemen. Het kostenplaatje valt hierdoor al zes keer hoger uit dan de vooropgestelde 100 miljoen euro, berekende persagentschap Tass.

Tegen de zomer zou het stadion alvast helemaal speelklaar moeten zijn. Sint-Petersburg is namelijk één van de vier gaststeden voor de Confederations Cup, die volgend jaar in Rusland wordt gespeeld van 17 juni tot 2 juli. Dat wordt beschouwd als de grote test voor het WK in Rusland dat een jaar later plaatsvindt, van 14 juni tot 15 juli. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners