Video: Laudrup, Stoichkov en andere ex-Barçasterren eren Johan Cruijff

04/04/16 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:26

FC Barcelona heeft tijdens de 'clásico' tegen Real Madrid uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Johan Cruijff.

Video: Laudrup, Stoichkov en andere ex-Barçasterren eren Johan Cruijff

Hristo Stoichkov © Belga Image

'Gràcies Johan'

'Gràcies Johan' © Belga Image

De spelers van FC Barcelona traden aan in een speciaal shirt met de tekst 'Gràcies Johan' (Catalaans voor 'bedankt Johan') op de borst. Ook de kinderen die met de spelers het veld opkomen dragen de speciale shirtjes.

'Gràcies Johan'

'Gràcies Johan' © Belga Image

De 90.000 toeschouwers in Camp Nou vormden voorafgaand aan het duel dezelfde tekst met bordjes. Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden en werden beelden getoond van de carrière van Cruijff. Alle nog levende oud-voorzitters van FC Barcelona wonen de wedstrijd bij.

Bovendien werd een video getoond, waarin verschillende voormalige sterren van het 'Dream Team' dat Cruijff coachte, het legendarische nummer 14 eerden. Onder anderen Michael Laudrup, Hristo Stoichkov, Ronald Koeman en Pep Guardiola lazen bekende filosofische quotes van de Nederlander. 'Als jij de bal hebt, dan heeft de tegenstander hem niet', 'Als je niet kan winnen, zorg dan dat je niet verliest' en 'Om te scoren moet je winnen'. Bekijk hieronder de video:

Onze partners