Wayne Rooney haalt Club Brugge onderuit: 0-4

Manchester United, met Wayne Rooney in een sterrol, liet Club Brugge geen enkele kans in de ultieme voorronde van de Champions League. Club ging met 0-4 onderuit, en dan miste Man United nog een strafschop. Brugge gaat verder in de Europa League.

Club Brugge kreeg dus een pandoering in de barragewedstrijd voor Champions League.

Na een 3-1 in de heenwedstrijd kon Club Brugge nog dromen.

Club-coach Michel Preud’homme sprak voor aanvang van de wedstrijd zijn vrees uit voor een vroeg tegendoelpunt van de bezoekers en dat hadden zijn spelers duidelijk begrepen. Club begon gretig en kon al vroeg dreigen via de afscheidnemende Tom De Sutter, maar de spits vond linksachter Luke Shaw op zijn weg.

Daarna herstelde de Mancunians het evenwicht en het Brugse enthousiasme kreeg een eerste knauw toen Wayne Rooney in de 20e minuut uit het niets de 0-1 scoorde. Net als in de heenwedstrijd kwam Memphis Depay vanop links naar binnen en andermaal kreeg de Nederlander iets te veel tijd. Met een knappe steekbal zette hij Rooney alleen voor doel en de Engelsman stiftte het leer mooi over doelman Sinan Bolat, voor het eerst tussen de palen bij de thuisploeg. Net voor rust kreeg Abdoulay Diaby nog een unieke kans om de Bruggelingen op gelijke hoogte te brengen. De snelle aanvaller ging alleen op doelman Sergio Romero af, maar de Malinees had te veel tijd nodig en miste.

Hattrick

Na rust kreeg Club al snel het deksel op de neus. Na een aanval over verschillende stationnetjes bediende Ander Herrera de vrijstaande Rooney, die met zijn tweede doelpunt van de avond alle Brugse hoop wegnam. Het Brugse middenveld werd voortdurend overvleugeld en in de 57e minuut maakte Rooney zijn hattrick compleet. Zes minuten later stuurde Bastian Schweinsteiger, die bij de rust een onzichtbare Adnan Januzaj was komen vervangen, Herrera in het straatje en de Spanjaard trapte de 0-4 eindstand voorbij Bolat.

Na handspel van Oscar Duarte in het strafschopgebied kreeg de ingevallen Chicharito tien minuten voor affluiten vanop de stip nog de kans om de forfaitscore op het bord te zetten, maar de Mexicaan gleed uit en trapte de bal naast.

Manchester keert na een jaar afwezigheid terug naar de Champions League. Brugge wordt verwezen naar de groepsfase van de Europa League.