Wolfsburg wint Duitse Supercup met dank aan Koen Casteels, PSG wint Franse Supercup

Koen Casteels en Kevin De Bruyne kunnen de Duitse Supercup aan hun palmares toevoegen. Met Wolfsburg wonnen ze zaterdag in eigen stadion van landskampioen Bayern München na strafschoppen (5-4). Casteels eiste in zijn eerste officiële wedstrijd voor de club meteen de hoofdrol op.

De ex-doelman van Racing Genk, Hoffenheim en Werder Bremen viel eerst in negatieve zin op toen hij een strakke voorzet van Douglas Costa uit zijn handen liet glippen. Arjen Robben stond op de goede plaats en bracht de “Rekordmeister” in de 49e minuut 0-1 voor.

Kevin De Bruyne, die voor de wedstrijd gehuldigd werd als Speler van het Jaar in de Bundesliga, stond ondanks een lichte rugblessure gewoon in de basis. De 24-jarige middenvelder eiste veel ballen op, maar miste in de 42e minuut wel een dot van een kans. De Rode Duivel herpakte zich nadien wel en in de 89e minuut schotelde hij de Deen Nicklas Bendtner de 1-1 voor.

Casteels kroont zich tot held van strafschoppenreeks

Na affluiten werden er meteen strafschoppen getrapt en daarin toonden “Die Wölfen” zich het koelbloedigst. De Bruyne nam de tweede strafschop voor zijn rekening en liet Manuel Neuer geen kans.

Het was echter Casteels die zich tot de held van de strafschoppenreeks kroonde. De Limburger pakte op de strafschop van Xabi Alonso uit met een knappe beenveeg, waardoor de groenhemden hun lot in eigen handen kregen. Uiteindelijk was het Bendtner die er voor zorgde dat Wolfsburg-aanvoerder Naldo de eerste Supercup uit de clubgeschiedenis in de lucht mocht steken.

Voor Wolfsburg is het de derde trofee, na de landstitel van 2009 en de bekerwinst van vorig seizoen.

PSG pakt derde Franse Super Cup op rij na zege tegen Lyon

Edinson Cavani helpt PSG mee aan de Supercup tegen Lyon.
Edinson Cavani helpt PSG mee aan de Supercup tegen Lyon.© Belga

Paris Saint-Germain heeft zaterdag in het Canadese Montreal de Franse Super Cup gewonnen. De landskampioen en bekerhouder versloeg Lyon met 2-0. Serge Aurier (11e) en Edinson Cavani (17e) scoorden. Lyon speelde het laatste half uur met een man minder. Maxime Gonalons werd met een tweede geel uitgesloten.

Omdat PSG zowel de titel als de beker won, mocht Lyon als vicekampioen aantreden in Montreal. Voor PSG is het de vijfde Super Cup, de derde op rij.