Zlatan klaagt Zweedse sportarts aan na dopingbeschuldigingen

07/04/16 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:57

De bekende Zweedse sportarts Ulf Karlsson is in het oog van een storm terechtgekomen. Hij beschuldigde zijn landgenoot en PSG-sterspeler Zlatan Ibramovic immers van dopinggebruik en zal daar door de spits ook voor aangeklaagd worden.

Zlatan klaagt Zweedse sportarts aan na dopingbeschuldigingen

Zlatan Ibrahimovic won dit jaar zijn 12e landstitel in 14 seizoenen. © Reuters

Volgens Karlsson kweekte Ibrahimovic tijdens zijn periode bij Juventus (2004-2006) tien kilo spieren aan in zes maanden tijd. 'Dat is in zo'n korte tijd onmogelijk zonder doping', liet Karlsson eerst op een congres en nadien ook in de Zweedse pers optekenen. De arts, die tussen 2001 en 2004 aan het hoofd stond van de Zweedse atletiekploeg, voegde er wel aan toe dat hij geen bewijzen had voor zijn stelling.

Mino Raiola, de Nederlandse manager van Ibrahimovic, liet aan de Zweedse krant Expressen al weten klacht te zullen indienen tegen Karlsson. 'We gaan hem aanklagen voor het verspreiden van leugens. Hij heeft een zware fout gemaakt', klonk het.

Zlatan Ibrahimovic, de kapitein van PSG en van de Zweedse nationale elf, testte nooit positief op doping. 'Hij schaamt zich er meer voor dat hij woensdag een penalty heeft gemist in het Champions League-duel met Manchester City. Hij zei dat het niet zijn taak is om te reageren op dit soort beschuldigingen', aldus manager Raiola. (Belga/KVDA)

Onze partners