Top 10 van de 11e speeldag

Top 10 van de 11e speeldag

Welke spelers gaven de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League kleur? De top 10 volgens onze redactie.


Club Brugge klopt Lokeren met 1-3

Club Brugge klopt Lokeren met 1-3

Club Brugge heeft zondag op de 11e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-3 gewonnen op het veld van Lokeren. Dankzij het 2-2 gelijkspel van AA Gent zaterdag tegen Charleroi springt blauw-zwart naar de tweede plaats in de stand. Ook Genk haalde 3 punten binnen door met 3-1 te winnen van Westerlo.

Standard-Zulte Waregem stopgezet na tumult met supporters

Standard-Zulte Waregem stopgezet na tumult met supporters

De competitiewedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League is zondag bij een 1-2 stand voor de bezoekers stopgezet in de 90e minuut. De referee Bart Vertenten stuurde de ploegen naar de kleedkamers na herhaalde onrust met misnoegde Luikse supporters.Moeder trekt ten strijde tegen racisme in jeugdvoetbal

Moeder trekt ten strijde tegen racisme in jeugdvoetbal

Een moeder van een jeugdspelertje van Gravelo (Gingelom) gaat een klacht indienen bij het Meldpunt Discriminatie omdat haar zoontje van 9 jaar afgelopen weekend tijdens een voetbalwedstrijd een racistische opmerking naar het hoofd geslingerd kreeg. "De mentale schade die kinderen door dit soort uitspraken oplopen, is enorm", zegt moeder Boutina Abrougui uit Sint-Truiden.

Wilmots for president en ik zou het Minderhedenforum - vrijwillig - kunnen opdoeken

Wouter Van Bellingen - Een Wilmots for president zou in dit land al flink wat tewerkstellingskloofjes hebben dichtgereden, schrijft Wouter Van Bellingen, directeur van het Minderhedenforum. 'Ware het voetbal een afspiegeling van de samenleving, ik zou met het Minderhedenforum uit vrije wil de boeken sluiten. Helaas. We zijn nog nodig.'


'Jason Denayer is géén rechtsback'

'Jason Denayer is géén rechtsback'

De centrale verdediger van Celtic Glasgow, die voor het eerst werd opgeroepen voor de Rode Duivels, leverde Lierse nog een opleidingsvergoeding van 275.000 euro op.