125 jaar Club Brugge-tifo: the making of

12/11/16 om 09:37 - Bijgewerkt om 10:55

In de recente topper tegen Genk vierde Club Brugge zijn 125-jarige bestaan. Een filmpje van supportersgroep Blue Army toont hoe de indrukwekkende tifo die toen ontrold werd tot stand is gekomen.

125 jaar Club Brugge-tifo: the making of

© belga

De jubileummatch eindigde op 1-1, maar dat was bijzaak. Centraal stond de geschiedenis van Club Brugge. 125 jaar bestaat de West-Vlaamse club nu, een jubileum waar ook Sport/Voetbalmagazine aandacht aan besteedde met de speciale uitgave van een Club Brugge-magazine.

Ook Blue Army, de harde en trouwe supporterskern van blauw-zwart, liet zich niet onbetuigd. Het klopte aan bij grafisch kunstenaar Dominique Lobbestael (de man achter Footballheroes) met de vraag een tifo-concept te ontwikkelen en uit te werken. Het resultaat was een indrukwekkend spandoek van 70 meter op 20 meter dat voor de aftrap tegen Genk ontvouwd werd. Uit een filmpje dat de supportersgroep online plaatste blijkt dat het geen evidentie was om zo een gigantisch doek in het stadion te krijgen. Verder is ook te zien in het atelier bij Dominique Lobbestael hoe zo een grafisch kunstwerkje precies tot stand komt.

Bekijk hier het filmpje:

(SK)

Onze partners