AA Gent pakt uit met een nieuw strijdlied (video)

04/05/16 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Het orkest Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor hebben onder leiding van dirigent Hervé Niquet het nieuwe strijdlied van AA Gent opgenomen in het Sint-Michielstheater in Etterbeek. De hymne van de Buffalo's zal zondag, wanneer de regerende landskampioen Club Brugge ontvangt op de zevende speeldag van play-off 1, voor het eerst weergalmen in de Ghelamco Arena.

AA Gent pakt uit met een nieuw strijdlied (video)

AA Gent-supporters © Belga ImageDe Champions League blijft de Belgische kampioen inspireren. Want na het Vliegerke van Walter De Buck en de Buffalomars werd er vandaag werk gemaakt van het inblikken van een heus strijdlied. Dat zal ten gehore gebracht worden net voor de aftrap in de Ghelamco Arena, in combinatie met de twee andere klassiekers.

'Nessun Dorma! uit Turandot van Giacomo Puccini, en vooral de uitvoering door Luciano Pavarotti, dat blijf je je voor lange tijd herinneren', zegt directeur communicatie en pr Patrick Lips. 'Wij kozen voor een aangepaste versie van deze aria, om hulde te brengen aan wat onze voorzitter Ivan De Witte - die hier vaak naar luistert in de wagen - tot nu toe realiseerde.'

Bij de Europese verplaatsingen en op televisie merkten ze bij AA Gent dat er in elk stadion van die Europese topclubs een eigen anthem weerklinkt. 'Zoals bij Barcelona, een indrukwekkend nummer dat iedereen verbindt', vindt Lips. 'Wij willen ook One Family zijn. Vandaar dat we kiezen voor een combinatie van klasse en stijl. Het arrangement is van Miguel Wiels, en het nummer werd opgenomen met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor van dirigent Hervé Niquet samen met toptenor Denzil Delaere.' (FV)

Lees meer over:

Onze partners