Akpala: ‘Als je club vindt dat je moet gaan, moet je dat aanvaarden’

© Belga

Joseph Akpala beleeft weer een vreemd seizoen. In Sport/Voetbalmagazine spreekt hij vrijuit over het eenzame leven in de spits en het eeuwige ter discussie staan.

De voorbije twee wedstrijden startte Joseph Akpala (25) bij Club Brugge in de basis als diepe spits en dat is best wel opmerkelijk, want de laatste paar transferperiodes kwam er altijd wel een alternatief voorin. Heette die niet Dorege Kouemaha, dan was het wel Björn Vleminckx of Carlos Bacca. Of Matej Vydra, of Stefan Scepovic. Doet het pijn dat Club Brugge om de zes maanden een nieuwe spits zoekt?

Akpala: “Soms vraag je je af: geloven ze eigenlijk wel dat ze al een spits in huis hebben? Of hoe zit dat hier? Anderzijds: Club is een grote ploeg, en grote ploegen willen altijd diverse opties. En dan proberen ze altijd het beste te halen. Ik bekijk het liever zo, als een wereld vol uitdagingen.”

“Als je over dit soort dingen gaat nadenken, brengt het je moreel naar beneden. Dat wil ik niet. Ik ben nog nooit, als ik hoorde dat ze opnieuw een spits kochten, op het internet gaan zoeken naar informatie over die jongen.”

“Als ik nu zover ben geraakt, is dat dankzij mijn kwaliteiten. En dan moet ik blijven geloven dat ik nog steeds die kwaliteiten heb.”

Zulte Waregem Vorige zomer mocht Joseph Akpala nochtans weg bij Club. Hij was bijna lid van Zulte Waregem. De Nigeriaan had een akkoord met de West-Vlamingen, maar op het moment dat de transfer afgerond zou worden, nam Clubmanager Vincent Mannaert zijn telefoon niet op.

“Wat toen gebeurde, vond ik vreemd. Als je club zegt: jongen, het is tijd om te gaan, moet je dat aanvaarden. Het kan dat je de vrienden zal missen of de sfeer, maar zo gaat het leven. Nadien heb ik wel met Mannaert gepraat, over mijn lot. Ik vond dat nodig.”

Contractverlenging?

In januari was er ook interesse van Brest, maar weer mocht Akpala niet weg. Ondertussen zijn er gesprekken geweest om zijn contract bij Club te verlengen. Hoe staat het daar mee?

“Ik weet alleen dat de laatste keer dat ze met mijn manager spraken, ze geen akkoord bereikten. Er is geen nieuw gesprek vastgelegd, maar misschien komt er nog wel iets. Ik focus daar niet op, ik heb nog een contract voor een jaar en we zien wel, als de tijd rijp is, wat er moet gebeuren,” aldus Akpala. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content