Anderlecht bevestigt: Bram Nuytinck verlaat na vijf seizoenen Paars-wit

© Belga Image

Door het vertrek van de Nederlander moet RSCA opnieuw de transfermarkt op.

De Nederlander Bram Nuytinck verlaat landskampioen RSC Anderlecht om in de Serie A bij Udinese aan de slag te gaan. Het nieuws is bevestigd door Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck tijdens de traditionele persconferentie daags voor de start van het nieuwe seizoen.

Drie titels

De 27-jarige centrale verdediger was sinds de zomer van 2012 in het Astridpark aan de slag, waar hij nog een contract tot medio 2018 had. Met de transfer zou naar verluidt een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn.

Nuytinck kon bij paars-wit niet altijd rekenen op een basisplaats en was nooit echt populair bij de fans, maar vierde wel drie landstitels met de Brusselse club.

Transfer

Door zijn vertrek moet Anderlecht wel de transfermarkt op. ‘We zoeken een speler die op links en centraal achterin uit de voeten kan’, vertelde Van Holsbeeck. ‘Uit ervaring weet ik wel dat zij vrij duur zijn. Een tweede Uros Spajic zou mooi zijn. Een onbekende speler die we eerst huren en zich bewijst om hem daarna voor een laag bedrag over te nemen. Intussen zouden we Spajic voor vele miljoenen naar de Premier League kunnen transfereren.’

‘We hebben natuurlijk al wel een lijst klaar met daarop potentiële versterkingen. Het profiel is duidelijk: een fysiek sterke verdediger die ook over voetballende kwaliteiten beschikt.’

Partner Content