Anderlecht gaat met de billen bloot in Moeskroen: 4-2

Landskampioen RSC Anderlecht is zaterdagavond op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League op Le Canonnier aangelopen tegen een 4-2 nederlaag tegen promovendus Moeskroen-Péruwelz.

Bij Anderlecht ontbraken naast de geschorste Mitrovic ook de geblesseerden Defour en Najar, waardoor Besnik Hasi moest sleutelen aan zijn elftal. In hun plaats kwamen Kljestan, Kabasele en Cyriac in de ploeg.

Anderlecht beleefde echter een desastreuze start en keek na 25 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Kevin Vandendriessche (6. en 10.) scoorde de eerste twee doelpunten, Chancel Mbemba verschalkte na 25 minuten zijn eigen doelman Silvio Proto met een owngoal. Mbemba eiste een hoofdrol op, want op slag van rusten tikte hij na een hoekschop van dichtbij de 3-1 binnen.

Paars-wit kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, maar scoren lukte niet voor de Brusselaars. Na 73 minuten ging het mes nog wat dieper in de wonde, toen Julian Michel van op de stip de 4-1 tegen de netten duwde. Een terechte strafschop, na een fout van Proto op de doorgebroken Moeskroense topschutter Diaby.

Cyriac milderde tien minuten voor affluiten nog tot 4-2, maar verder geraakte Anderlecht niet meer.

Voor Paars-wit was het de derde competitienederlaag van het seizoen. De voorbije weken werd er verloren op Charleroi (3-1) en volgde er in eigen huis een gelijkspel (2-2) tegen Club Brugge, waardoor er slechts één op negen gesprokkeld werd.

Paars-wit moest daardoor de leidersplaats afstaan aan Club Brugge.