Anderlecht heeft geen moeite met Westerlo

Anderlecht behaalde op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League een makkelijke zege tegen Westerlo.

Anderlecht heeft zondag op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League een makkelijke 0-3 zege (rust: 0-1) tegen Westerlo geboekt. Stefano Okaka (19.), Youri Tielemans (53.) en Dennis Praet (70.) vonden de weg naar de netten. Paars-wit komt naast KV Oostende aan de leiding in de stand.

In ’t Kuipje opende Okaka na een kleine 20 minuten de score. Met een knappe doorsteekpass bracht Tielemans de Italiaan alleen voor doel. De spits faalde niet: 0-1, meteen ook de ruststand.

Vlak na de pauze versierde Westerlo zijn eerste kans: na een vrije trap moest Proto redding brengen op een kopbal van Gounongbe.

Aan de overkant was het wel raak. Tielemans besloot na een subtiele pass van Defour voorbij Van Langendonck. Twintig minuten voor affluiten legde Praet het duel in de warme Kempen in een beslissende plooi.

Westerlo kwam niet meer in de buurt van de eerredder. In de stand staat Anderlecht naast KV Oostende op kop met 13 punten. Westerlo is onderin terug te vinden op de 15e plaats met vijf punten. Eerder op de dag smeerde Club Brugge Standard een zware 7-1 nederlaag aan. (Belga/BO)