Anderlecht nadert op één punt van Club Brugge

Anderlecht werd de overwinnaar van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League na een nipte overwinning op het veld van Racing Genk: 0-1. In de stand nadert het team van Besnik Hasi tot op één punt van leider Club Brugge.

In de Cristal Arena stond na AA Gent-Club Brugge (2-1) de tweede topper van de speeldag op het programma. Onder impuls van een bedrijvige Mitrovic creëerde Anderlecht verschillende kansen in de openingsfase. Iets voor het kwartier konden beide ploegen op voorsprong komen. Maar Marin zag hoe Mitrovic in de weg liep, terwijl Cissé niet op doel kon besluiten en vervolgens een flauwe pass aan Buffel afleverde.

Na de pauze kwam paars-wit op voorsprong dankzij Defour. De middenvelder hield zijn tegenstander af, draaide en schoot de bal keurig in doel. De ingevallen Acheampong bood Mitrovic nog een dot van een kans aan, maar Köteles stond paraat. Een kogel van Tielemans spatte 10 minuten voor tijd uiteen op de lat. Anderlecht kwam niet meer in de problemen.

De landskampioen, die donderdag in de Europa League 0-0 gelijkspeelde tegen het Russische Dinamo Moskou, profiteert zo optimaal van het puntenverlies van koploper Club Brugge. In de stand is Anderlecht tweede met 51 punten, op 1 punt van Club Brugge. Racinig Genk is zevende met 43 punten en zal zich nog moeten reppen om Play-off 1 te halen.

Mechelen

In de late wedstrijd won KV Mechelen mlet 2-1 van hekkensluiter Lierse.

Mechelen, dat vorige week een punt pakte bij Anderlecht (1-1), kwam al in de zevende minuut op voorsprong. De Witte kopte na een hoekschop het leer onverbiddelijk tegen de netten. In de 25e minuut kwamen de bezoekers echter langszij. Velikonja had de bal maar binnen te duwen na een assist van Hafez.

In de 55e minuut faalde de afweer van Lierse opnieuw. Na een voorzet van Obradovic troefde Hanni de verdediging van de Pallieters af in de lucht: 2-1. In het slot strandde de 3-1 van Naessens op de paal.

Na twee competitiezeges op een rij slaagde Lierse er niet in de rode lantaarn door te geven aan Moeskroen-Péruwelz, dat zaterdag met 1-0 verloor bij Lokeren. Lierse blijft met 21 punten laatste in de stand. Moeskroen-Péruwelz is voorlaatste met 23 punten. KV Mechelen staat op de 10e plaats met 32 punten.