Anderlecht: Vanden Stock vraagt steun fans in open brief

© Belga Image

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft in een open brief op de clubwebsite de supporters gevraagd om achter hun ploeg te blijven staan.

Na de 3-2 nederlaag van zondag tegen leider Zulte Waregem ligt coach René Weiler onder vuur. Anderlecht staat na 15 speeldagen op een teleurstellende zesde plaats, met al acht punten achterstand op Essevee.

‘Beste supporters, we winden er geen doekjes om, veel zaken moeten en kunnen beter’, opent Vanden Stock. ‘Sinds drie maanden bouwen we samen een nieuwe ploeg. We zijn een hechte familie en laten ons niet onder druk zetten door externen. Iedereen (spelers, trainer, staf, directie en fans) zal zijn verantwoordelijkheid nemen. We zullen hard blijven werken om goede prestaties neer te zetten en resultaten te behalen.’

‘Deze groep heeft veel talent. Dat hebben we al meerdere keren bewezen dit seizoen. Ook Europees. De kwaliteit is er. Twee van onze spelers (Tielemans en Dendoncker) zijn net Rode Duivel geworden, terwijl bijna alle andere spelers ook international zijn in hun land.’

Vanden Stock sluit zijn brief af met een dankwoord en de hoop dat alle supporters de ploeg blijven steunen.

Europa League

In de Europa League loopt het inderdaad beter. Met een zege donderdag bij het nog puntenloze Qabala kan paars-wit zich één speeldag voor het einde van de groepsfase al verzekeren van kwalificatie voor de volgende ronde. (Belga/KVDA)

Lees ook: ‘Qabala wordt belangrijk voor toekomst Weiler’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content