Bart De Wever opent nieuwe Antwerptribune

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Bosuil kreeg gisteren… paarse lichtjes.

Met AA Gent-Moeskroen begint vanavond de terugronde in de Jupiler Pro League. In het Antwerpse zijn alle ogen morgen gericht op de Bosuil, waar om 18 uur KV Mechelen te gast is. Na maanden hard labeur gaat ter gelegenheid van die match ook de nieuwe hoofdtribune open. Het is burgemeester Bart De Wever himself die de honneurs gaat waarnemen, in aanwezigheid van Paul Gheysens, de sterke man van Antwerp.

Drie weken geleden zaten we al een eerste keer in die tribune, toen alleen nog media waren toegelaten. We dwaalden toen even door het interieur. Nog een echte werf, met alleen beton. Afvoerpijpen waren nog niet aangesloten, en omdat het regende, gutste het water langs grote buizen zomaar langs de gevels op de zitjes.

Gisteren/donderdag gingen we nog eens langs. Tientallen werfbusjes, veelal met Poolse nummerplaat, bezetten de P&R, bulldozers reden af en aan, met man en macht werkten honderden arbeiders tribune en parkings af. Tot diep in de nacht verven, en ’s ochtends vroeg weer verder. Straffe mannen. In juni stond er nog de bekende oude bouwval, bij de start van het seizoen eind juli lagen er al funderingen en nu staat er een tribune van vier verdiepingen, een beetje gemodelleerd op die van Gent, met de logo’s van Antwerp in het centrum.

En, gisteren, ook paarse lichtjes dansend langs de glazen gevel… In Antwerpen toch wel een tikkeltje gewaagd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content