Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge strijden op 4 en 10 maart om promotie naar 1A

© Belga Image

De testwedstrijden tussen tweedeklassers Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge met als inzet de promotie naar de hoogste afdeling, worden op 4 en 10 maart afgewerkt, meldt de KBVB.

Eersteperiodekampioen Beerschot eindigt van de twee clubs het laagste in de eindrangschikking en speelt daardoor op zondag 4 maart (16u) eerst thuis, de terugwedstrijd wordt op zaterdag 10 maart (20u) afgewerkt in het Brugse Jan Breydelstadion. Cercle is sinds zaterdag zeker van de winst in de tweede periode.

Onderling

Van de vier onderlinge duels dit seizoen won Cercle er drie. In de eerste periode won Beerschot Wilrijk op Cercle met 0-1 (10 september), maar verloor het thuis met 0-3 (7 oktober). In de tweede periode trokken de West-Vlamingen zowel thuis (4-0, 12 november) als in Antwerpen (2-3, 13 januari) aan het langste eind.

Als Beerschot Wilrijk het haalt, dan spelen volgend seizoen voor het eerst sinds 2004 weer twee clubs uit de stad Antwerpen in de hoogste klasse (Antwerp FC promoveerde vorig seizoen naar 1A). Cercle Brugge degradeerde in 2015 uit de Jupiler Pro League.

Partner Content