Beerschot Wilrijk sprak met Trond Sollied

23/03/16 om 00:00 - Bijgewerkt om 14:30

Het bestuur op het morrende Kiel wilde na de ontslagen Urbain Spaenhoven een trainer met een grote naam binnenhalen.

Beerschot Wilrijk sprak met Trond Sollied

Beerschot Wilrijk koos uiteindelijk voor Dennis van Wijk, maar sprak met Trond Sollied. © BELGA

"Trond Sollied was een van onze kandidaten en we hebben met hem gepraat", bevestigt Eric Roef, de voorzitter van Beerschot Wilrijk, aan Sport/Voetbalmagazine. De Antwerpse derdeklasser stelde vorige maand uiteindelijk Dennis van Wijk aan als opvolger van de weggestuurde Urbain Spaenhoven.

Dat Beerschot Wilrijk hengelde naar de diensten van Sollied, wijst erop dat een oude ingesteldheid terug is op het Kiel; de club wil het weer groots aanpakken. Ook vóór het faillissement van Beerschot was het Kiel al gevoelig voor prestige. Als ex-trainer van onder andere AA Gent, Club Brugge, SC Heerenveen en Olympiacos Piraeus heeft Sollied een naam die sterker weergalmt dan die van Spaenhoven. Maar die laatste bezorgde de opvolger van het failliete Beerschot wel twee promoties op rij. Dit seizoen bracht Beerschot Wilrijk nog geen sprankelend voetbal, ondanks verscheidene ex-eersteklassespelers op het veld, maar toen Spaenhoven ontslagen werd, stond de club wel nog tweede in de stand. Toch rolde er na twee seizoenen vol enthousiasme plots gemopper van de tribunes. Maar Roef ontkent dat het bestuur op Sollied joeg om de achterban te paaien. "Er was wat kritiek van de fans," zegt hij, "maar dat had geen invloed op onze beslissingen."

De wat negatievere sfeer op het Kiel is overigens niet enkel te verklaren door het spelniveau. Vóór er sprake was van de competitiehervorming hoopte een deel van de fans om dit jaar naar de tweede klasse te promoveren en zo weer op het niveau van stadsrivaal Antwerp te zitten. Maar ten eerste maakte de competitiehervorming dat sowieso onmogelijk en ten tweede sluipt Antwerp richting een promotie naar de hoogste klasse. Zeker dat laatste valt veel Beerschotgezinden zwaar. In de ogen van bepaalde fans verliest Beerschot Wilrijk intussen zelf een jaar in zijn terugkeer naar het hoogste niveau. Als Beerschot Wilrijk dit seizoen promoveert, ligt de hoogste klasse nog twee promoties verwijderd. Zonder de competitiehervorming was dat er maar één meer.

Onze partners