Boussoufa scoort, Gent wint van Moeskroen: 2-0

Een snel ingevallen Mbark Boussoufa scoorde in zijn heroptreden voor Gent, en droeg bij tot de zege van zijn ploeg tegen Moeskroen-Péruwelz. Gent komt voorlopig alleen aan de leiding in de competitie.

Landskampioen AA Gent nam het in de openingswedstrijd van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League op tegen staartploeg Moeskroen-Péruwelz.

Bij de Buffalo’s kregen Lucas Deaux en Thomas Matton een basisplaats en zat ex-Gouden Schoen Mbark Boussoufa voor het eerst op de bank.

Gent begon het best aan de partij en Moses Simon en Brecht Dejaegere vonden al snel doelman Vagner op hun weg. Pas in minuut 27 gingen de handen een eerste keer echt op mekaar in de Ghelamco Arena, al was dat niet voor een doelpunt. De geblesseerde Simon kon niet verder en werd immers vervangen door niemand minder dan Boussoufa. Een minuut later stond het meteen ei zo na 1-0, na een hoekschop van Sven Kums kopte Depoitre op de lat.

Op de slof

Na de pauze kregen de toeschouwers lange tijd hetzelfde spelbeeld te zien. De thuisploeg raakte niet door de Henegouwse muur, de bezoekers zorgden amper voor gevaar. Tien minuten na rust moest Sels dan toch zijn kunnen tonen op een knappe poging van Vaccaro. Kansen bleven schaars, al was Dejaegere aan de overzijde wel dicht bij de openingstreffer en werd een hakje van Matton net voor de lijn weggehaald.

De partij leek op een puntendeling te gaan eindigen, tot Boussoufa daar vijf minuten voor tijd anders over besliste. ‘Bous’ luisterde zijn terugkeer op de Belgische velden op met een schitterend doelpunt: hij nam een afvallende bal knap op de slof, het leer belandde voorbij een kansloze doelman Vagner tegen de touwen.

Vier minuten later moesten de bezoekers met zijn tienen verder na de tweede gele kaart van Dussenne, de daaropvolgende vrije trap werd door de ook ingevallen Daniel Milicevic mooi in doel geknald: 2-0 en boeken toe, een goede generale repetitie voor de heenmatch in de achtste finales van de Champions League van woensdag tegen het Duitse VFL Wolfsburg.

De andere wedstrijden worden zaterdag en zondag gespeeld. Meest in het oog springende duels zijn die tussen Anderlecht en Zulte Waregem (zaterdag 20u) en de West-Vlaamse clash tussen KV Oostende en Club Brugge (zondag 14u30).

In de stand wipt Gent (55) over Club (52) naar de leidersplaats. RMP blijft op een met Westerlo gedeelde laatste plaats staan.